Élőerős őrző-védő szolgálat

Élőerős őrző-védő szolgálat

Az őrző-védő feladatok ellátására rengeteg különböző lehetőség áll rendelkezésünkre, de az egyik legjobb megoldás sok esetben még ma is az, amely már évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt is működött. Ez a megoldás az élőerős őrzés-védelem.

Az élőerős védelem hosszú távon a költségesebb megoldások közé tartozik, ugyanis az őröket folyamatosan fizetni kell, nem úgy van, mint pl. egy riasztórendszer esetén, hogy elég egyszer kiépíteni a rendszert, és évekig működni fog majd. Mégis vannak azonban olyan helyzetek, amikor az élőerős őrzés nem helyettesíthető.

Élőerős őrzést alkalmaznak pl. raktárparkokban, ugyanis a sok folyosót, utat csak kamerákkal védeni szinte lehetetlen lenne. Természetesen kamerákkal is fel vannak szerelve ezek a raktárparkok, de a megfelelő védelem nagy részét a biztonsági őrök jelentik.

Az élőerős őrzés nem csak a kamerarendszereket egészítheti ki, hanem a riasztórendszereket is. A rendszeres, vagy akár folyamatos őrzés segít a betolakodók elriasztásában, akkor is, ha a riasztórendszer megfelelően működik. A betolakodók gyakran úgy gondolják, hogy ha csak riasztó rendszer van, akkor van idejük a riasztó működésbe lépése után is a tevékenységüket végezni. Ha azonban van esély rá, hogy biztonsági őrök is tartózkodnak a területen, akkor kevésbé mernek bátrak lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük