A kerti kút a pompás udvar titka

A kerti kút a pompás udvar titka

Ahhoz, hogy kertünk vagy udvarunk a nyári forróságban is színpompás legyen, rendszeres öntözésre van szükség. A „rendszeres” minden növénynél mást jelent, de az biztos, hogy öntözés nélkül nem lesznek egészségesek a növények. A rendszeres öntözéshez pedig megfelelő mennyiségű öntözővízre van szükség, aminek biztosításához a legjobb választás a kerti kút.

A kút ellen egyetlen érv szokott lenni, ez pedig a kútfúrás ára. Egy kerti kút minden költséggel együtt akár milliós tétel is lehet. Ha azonban az öntözéshez szükséges vizet a vezetékes rendszerből szeretnénk biztosítani, akkor egy nagyobb kert esetén pár év alatt visszajön a kivitelezés ára. Emiatt sokan egy harmadik lehetőséget szoktak választani, az esővíz gyűjtését. Ehhez ugyan komoly rendszerre nincs szükség, de a tárolókat ilyenkor is meg kell vásárolni, és ha nagy szárazság van, előfordulhat, hogy elfogy az összegyűjtött esővíz. Ilyen esetben ugyanúgy a csapból kell pótolni a vizet magas áron. A jól kivitelezett kerti kút azonban a legnagyobb szárazságban sem apad ki, hanem az év minden napján biztosítja a szükséges öntözővizet.

A kerti kútra az öntözőrendszer is direktben ráköthető, így akár az egész folyamat automatizálható, és akkor egyáltalán nem lesz szükség emberi beavatkozásra. Csak beállítjuk, hogy minden nap mikor működjön a rendszer, és az öntözés automatikusan megtörténik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük