Gyomirtó szerek készítése házilag

Gyomirtó szerek készítése házilag

A növénytermesztés és az udvar rendben tartásának egyik fontos feladata a gyomok, gazok kiirtása. Ezek olyan növények, melyek elrontják az összképet, elveszik a tápanyagokat a számunkra fontos növényektől, így mindenképpen kezdenünk kell velük valamit. A megoldást a gyomirtók fogják jelenteni.

Legtöbben a bolti gyomirtókat használják, de lehetőség van házilag is gyomirtót készíteni, lássuk, hogy hogyan.

Az egyik legjobb megoldás a rendkívül sokoldalú ecet használata. Előnye, hogy a környezetet nem károsítja, arra viszonyt nagyon ügyelni kell, hogy tényleg csak a gyomokra kerüljön, ugyanis a virágokat, növényeket is elpusztítja. Emiatt általában járdáknál, térköveknél növekvő gazokra szokták alkalmazni, olyan helyeken, ahol nem lehet a gyomokat gyökérrel együtt kihúzni.

A másik, sok mindenre használható szer a szódabikarbóna. Elsődlegesen a konyhai felszerelések közé tartozik, de gyomirtásra is használható, elsősorban megelőzésre. Oda kell szórni, ahol nem szeretnénk, hogy gyom legyen a későbbiekben. A szódabikarbóna gombabetegségek elleni védelemre is kiváló, vízben kell elkeverni, és a növényekre kell fújni az oldatot, melyeket védeni szeretnénk.

Levéltetvek ellen fokhagymával lehet védekezni. Feldarabolt, forró vízben álló fokhagymás lével kell lefújni a növényeket, melyeket levéltetvek ellen szeretnénk védeni, a foghagyma szaga miatt a levéltetvek elkerülik ezeket a növényeket a későbbiekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük