A horgászbotok típusai

 

A horgászat rendkívül népszerű sport, kikapcsolódási forma az emberek körében. Nem mindegy azonban, hogy milyen bottal vágunk bele a horgászatba, ugyanis a bot típusa nagyon nagy hatással lesz a várható sikerünkre. Ismerkedjünk meg tehát a horgászbotok típusaival.

A spiccbotok a legolcsóbb horgászbotok közé tartoznak, így kezdők számára is ajánlott használatuk. Használatuk egyszerű, akár gyermekek is könnyedén megbirkóznak a feladattal. Hosszukat tekintve 2 és 7 m közötti botokról van szó, mivel gyűrűsorral nem rendelkeznek, így kis távolságban történő horgászásra alkalmasak, valamint kisebb halakra kell számítanunk velük.

A rakós botok hasonlóak a spiccbotokhoz, szintén nem rendelkeznek gyűrűsorral, viszont sokkal hosszabbak, mint a spiccbotok. Ez a hossz 9, 11 és 13 métert jelent. Azért szeretik a horgászok, mert rövid idő alatt sok halat lehet velük fogni. Az áruk azonban magas, így olyanoknak ajánlott, akik komolyabban akarnak a horgászattal foglalkozni.

A gyűrűsorral felszerelt horgászbotok nagyobb kiadásokat jelentenek már, valamint egy orsóra is szükségünk lesz, hogy használni tudjuk azokat. Gyűrűs horgászbotból rengeteg különböző típus közül válogathatunk. Ilyenek pl. a bojlis horgászbot (a bojlizás kedvelőinek, akár 150 m-es távdobásra is), a feeder és picker botok (a spicc jelzi a kapást, 30-40 m-es távdobásra).

Az aktív horgászat kedvelői a pergető horgászbotok közül válogathatnak. A pergetés sok helyváltoztatással, folyamatos dobással jár, azonban nagyon élvezetes tud lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük