A purhab szigetelés készítése

Ppítkezések, felújítások során a megfelelő szigetelés készítése az egyik legfontosabb feladat. A legnépszerűbb hőszigetelések közé fokozatosan bekerül az egyik újabb megoldás, a purhab szigetelés készítése.

Purhab szigetelés készítése

A purhab szigetelés első lépése a felületek előkészítése. A szórt purhab előnye, hogy szinte minden felületen alkalmazható, a jó tapadási képessége miatt. Arra kell azonban figyelni, hogy a felület ne legyen koszos, zsíros.

Felületek védelme

Az előkészítési fázis után következik azon felületek védelme, melyeket nem szeretnénk a purhab szemekkel elérni. Ez általában fóliázás segítségével szokott történni. A purhab szórás során olyan felületeket is elérhet, mint pl. az ajtók, ablakok, a berendezési tárgyak. Mivel gyorsan száradó anyagról van szó, így pillanatok alatt rátapad ezekre a felületekre, ha nincsenek védve, letakarva.

Előkészítés

Az előkészítési fázisban az alapanyagot és a szórásra használt slagot is 40-45 fokos hőmérsékletre kell felmelegíteni. Az előkészítési fázisban ne feledkezzünk meg a megfelelő védőfelszerelés, védőruházat viseléséről sem. Teljesen zárt ruházatra, cipőre lesz szükség, valamint szűrővel ellátott gázálarcra.

A purhab szigetelés elkészítése

Ha ezekkel megvagyunk, akkor következhet a szigetelés elkészítése. A szigetelés felvitele gép és slag segítségével történik, tehát speciális berendezésre van szükség hozzá. A purhab szigetelés előnye, hogy kitölti a rendelkezésre álló helyet, tehát nem kell tökéletesen precíznek lenni a felvitel során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük