A hinta választás szempontjai

A játszóterek, kerti játékok elengedhetetlen tartozéka a hinta, a hintázás a gyerekek egyik kedvenc időtöltései közé tartozik. Figyelni kell azonban hinta vásárláskor a hinta választására, ugyanis számos különböző dolgot kell figyelembe venni, ha biztosra akarsz menni. Lássuk, milyen szempontokra figyelj oda, ha hinta vásárlásra készülsz.

A legfontosabb szempont a biztonság. Ha biztosra akarsz menni, akkor olyan hintát (és kerti játékokat) kell választani, amely tanúsítvánnyal rendelkezik. A tanúsítvány szavatolja azt, hogy a gyerekek biztonságban lesznek az eszközök használatakor. Nem csak magának a hintának, kerti játéknak kell biztonságosnak lennie, hanem az alattuk található talajnak is, mivel eséskor a gyerekek a talajra érkeznek. A talaj legyen ütéscsillapító talaj, ilyen pl. a homok, kavics alapú gumilap talaj, amely hosszú időn át megőrzi minőségét, és könnyen tisztítható.

A kiválasztáskor figyelembe kell venni azt is, hogy privát vagy közterületi használatra vásárolsz hintát. A közterületi játszótereket, hintákat nagyobb igénybevétel fogja érni, valamint az elhasználódás is gyorsabban fog bekövetkezni, így közterületre strapabíróbb szerkezetre lesz szükség. Emiatt külön tanúsítvánnyal rendelkeznek a közterületi és a magáncélra készített eszközök.

A hinta vásárlása előtt mérjük fel a rendelkezésre álló területet is, ugyanis az egyes hintáknak különböző területekre van szükségük a szerkezetekkel együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük