Tudnivalók a baltadobálásról

Tudnivalók a baltadobálásrólManapság már számtalan lehetőségünk van kikapcsolódni, azonban a régi, megszokott tevékenységek mellett megjelennek olyan új sportok, kikapcsolódási formák is, mint a baltadobálás. Lássuk, mit kell tudni erről a sportról, mielőtt kipróbálnád.

Szerencsére különböző méretű balták közül válogatnak az érdeklődők, így azoknak sem kell lemondani a sport élvezetéről, akik esetleg nincsenek olyan jó kondícióban, mint amihez a nehezebb balták hajításához szükség lenne.

Általában a baltát két kézzel kell eldobni, de lehetőség van kipróbálni az egykezes dobást és az egyszerre 2 balta eldobását is, csak egy kicsit nagyobb erőre lesz hozzá szükséged, mint általánosságban.

A biztonságra mindig fokozottan ügyelni kell, mivel bár gyakran speciális baltával lehet dobni, az is rendkívül balesetveszélyes. Bárhol is próbálod ki, olyan helyet válasszatok, ahol a baltadobáló pálya biztonságosan használható. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a céltáblák jó minőségű, el nem használt fából vannak, a céltábla mögötti terület megfelelően el van zárva az emberek elől, a dobás sávjába pedig szintén senki nem tud csak úgy belépni.

Ha teljesen kezdő vagy, akkor sem kell megijedni, mivel elég gyorsan elsajátítható a baltadobálás, így akkor sem kell kétségbe esni, ha nem vagy túl jó erőben, nem fogja negatívan befolyásolni a kikapcsolódást, az élményt.

A sport kiválóan alkalmas 1:1 elleni „küzdelemre” és csapatos kikapcsolódásra egyaránt, köszönhetően annak, hogy a céltábla pontokra van osztva, így könnyű mérni, hogy ki hogyan szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük