Kínában ugrásszerűen növekedik a ruha webáruházak forgalma

A kínai webáruház piac jelentős, folyamatos növekedésben van, már évek óta. 2017-ben több mint 10%-kal nőtt a webáruházak által generált forgalom az előző évhez képest. Az egyik legnagyobb internetes áruház, az Alibaba eladásai 39%-kal növekedtek 2016-hoz képest.

Nincs ez másképp a divat webáruházak esetén sem, mivel ennek a nagy növekedésnek köszönhetően rengeteg új ruha webshop nyílik az országban. Nem csak kisebb, valamint helyi webáruházakra kell gondolni, hanem pl. a Louis Vuitton is nyitott webshopot Kínában 2017-ben.

A kínai internetes kereskedelem fellendülésének okai?

Az egyik legnagyobb hatása a különböző vásárlási fesztiváloknak, akcióknak van. Egy ilyen nap az egyedülállók napja, amikor a pár nélküli emberek ünnepelnek az országban. Ez a nap vásárlási ünneppé nőtte ki magát, ilyenkor a webshopok kedvezményekkel kedveskednek a vásárlók számára, akik cserébe rengeteg terméket vásárolnak meg.

Egy másik oka a fellendülésnek az internetes fizetési lehetőségek elterjedése. Kínában a megszokott bankkártyák kevésbé voltak használatosak a múltban, azonban mára ez a trend is változik, melynek hatására sokkal többen tudnak az interneten pl. ruhákat vagy divatcikkeket vásárolni.

A közösségi média hatása az internetes kereskedelemre Kínában is kezd egyre jobban látszani. Az emberek ma már nem csak beszélgetésre használják a népszerű közösségi média oldalakat, hanem megosztanak egymás között termékeket, ruhákat, melyekre rátaláltak, ami szintén pozitív hatással van az eladások számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük